Siirry sisältöön

Jämsän Muistiyhdistyksen ry logo

Yhdistys

Yhdistyksen toiminta

MUISTIKAHVILA

Muistikahvilassa tavataan kahvin ja teen äärellä. Lisäksi muistikahvilassa on mieltä ja muistia aktivoivaa vaihtelevaa toimintaa. Muistikahvila on kaikille avoin ja voit tulla ilman ilmoittautumista.

Muistikahvila kokoontuu torstaisin klo 13-14.30 Jämsän Muistiyhdistyksen toimistolla Kaijankulmassa, Lindemaninkatu 1.

Lisätiedot: p. 040 673 0777 tai info@jamsanmuistiyhdistys.fi

KESKI-SUOMEN MUISTILUOTSIN MUISTISAIRAUTEEN SAIRASTUNEIDEN JA LÄHEISTEN VERTAISRYHMÄT

Vertaisryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Läheisten ja sairastuneiden ryhmät kokoontuvat samaan aikaan.

Ryhmät kokoontuvat kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13-14.30 Jämsän Muistiyhdistyksen toimistolla Kaijankulmassa, Lindemaninkatu 1. Ohjaajat ilmoittavat aloituspäivämäärän ja syksyn aikataulut tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ryhmät järjestää Keski-Suomen muistiluotsiasiantuntija- ja tukikeskus yhteistyössä Jämsän Muistiyhdistys ry:n kanssa. Sairastuneiden ryhmää ohjaa muistiluotsi ja läheisten ryhmää Jämsän Muistiyhdistyksen työntekijä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Sini Sanaslahti, muistiluotsi p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Tuija Backman, hankevastaava p. 040 673 0777 tai tuija.backman@jamsanmuistiyhdistys.fi

Omaisten ja sairastuneiden ryhmät

Omaisten ryhmässä luottamuksellinen tuki -ja keskusteluhetki läheisille ja sairastuneiden ryhmässä aktivoivaa toimintaa sairastuneille. Omaisten ja sairastuneiden ryhmät kokoontuvat samaan aikaan.

Ryhmät kokoontuvat kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13-14.30 Jämsän Muistiyhdistyksen toimistolla  Kaijankulmassa, Lindemaninkatu 1.

Ryhmiä ohjaavat Jämsän Muistiyhdistyksen työntekijät. Ohjaajat ilmoittavat aloituspäivämäärän ja syksyn aikataulut tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Tuija Backman p. 040 673 0777 tai tuija.backman@jamsanmuistiyhdistys.fi

 

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta on omasta halusta lähtevää toisten ihmisten auttamista ja tukemista. Osallistumalla toimintaan tuet muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä hyvinvointia, elämänlaatua ja osallisuutta.  Vapaaehtoistyö tuottaa iloa, sinulla on mahdollisuus tavata uusia ihmisiä, saada uusia kokemuksia ja löytää vapaaehtoistyöstä uuden harrastuksesi.
 
Voit osallistua  vapaaehtoistoimintaan oman kiinnostuksesi mukaan erilaisissa tehtävissä esimerkiksi vertaisryhmän ohjaajana, muistikahvilassa tai avustajana tapahtumien järjestämisessä ja retkillä. Vertaisryhmän ohjaajana voit ohjata aikaisemmin hankittuun osaamiseesi, omiin harrastuksiin tai mielenkiinnon kohteisiin liittyvää ryhmätoimintaa. Vapaaehtoistyötä on mahdollista tehdä säännöllisesti viikoittain tai voit tulla kerran mukaan järjestämään tapahtumaa tai esiintymään Muistikahvilaan.
 
Tule käymään toimistollamme tai ota yhteyttä. Autamme etsimään sinulle sopivan vapaaehtoistyön muodon. Olemme vapaaehtoisten tukena ja järjestämme uusille vapaaehtoisille koulutusta.